• 031 380 900
  • pon. - pet.: 8.00 - 18.00, sob.: 9.00 - 15.00
ISKANJE

Veliko potnikov, ki potuje s turistično agencijo EuroGo, nas sprašuje, ali je bolje rezervirati počitnice čim prej, torej po ''first minute'' ponudbi, ali raje počakati na ''last minute'' ponudbo. V nadaljevanju si lahko preberete več o obeh možnostih in ugotovite, kaj je primerno za vas.Kaj so first minute počitnice?

First minute počitnice so tiste, ki jih rezervirate po več mesecev do enega leta vnaprej. Ker je do odhoda še zelo daleč, je načrtovanje res nekoliko težje, vendar lahko pri tovrstnih počitnicah veliko prihranite, saj je cena teh ponudb po navadi znatno nižja.


Za koga je primerna first minute ponudba/odločitev?

- Za potnike, ki imajo odobren dopust več mesec v naprej oziroma pri odobritvi nimajo težav in lahko brez skrbi načrtujejo počitnice.

- Potniki, ki dopustujejo v najvišji sezoni v letu, to je od sredina julija pa vse do konec meseca avgusta oziroma v času šolskih počitnic/praznikov, saj so v tem času kapacitete izjemno zasedene in se s približevanjem popolnoma zasedejo, viša se pa tudi njihova cena.

- Potniki, ki jim je zelo pomembna kvaliteta namestitve in iščejo najboljše razmerje med ceno in kakovostjo, saj sta pri first minute ponudbah nabor namestitev in razpoložljivost veliko večja.

- Potniki, ki iščejo najboljše razmerje med kakovostjo in ceno vplačanega aranžmaja.

- First minute ponudbe so zelo primerne za družine, saj so razpoložljive družinske kapacitete na destinacijah veliko manjše, kot v primeru počitnikovanja dveh odraslih oseb. Hitra odločitev pa še toliko bolj pomembna.- Potniki, ki si želijo obiskati točno določeno destinacijo in niso naklonjeni k naboru več destinacij. To velja predvsem za destinacije, ki so zelo priljubljene, v zadnjih letih so to npr. otok Tenerife, Santorini, Kreta …

- Potniki, ki želijo počitnice odplačevati na obroke brez obresti.

Kaj so last minute počitnice?

Last minute počitnice so tiste, ki jih rezervirate mesec dni oz. do nekaj dni do odhoda. Takrat je mogoče rezervirati preostale proste kapacitete, ki so ponavadi omejene. To velja predvsem za visoko sezono. Za koga je primerna last minute ponudba/odločitev?

- Za potnike, ki imajo težave z odobritvijo dopusta in posledično ne vedo, kdaj bodo lahko počitnikovali.

- Potniki, ki dopustujejo izven sezone, to je meseca maja/junija oziroma konec meseca septembra/začetek oktobra ter izven datumov šolskih počitnic/praznikov.

- Potniki, ki jim ni tako pomembna kvaliteta namestitve oziroma sama lokacija in so se pripravljeni prilagoditi ponudbi, ki je na voljo v danem trenutku oziroma so za kvalitetno namestitev pripravljeni plačati več, saj so le-te v zadnjem trenutku zelo omejene.

- Potniki, ki iščejo počitnice oziroma so pripravljeni počitnikovati na različnih destinacijah … V zadnjih letih se je na primer pojavil trend, da se potniki izogibajo oziroma manj povprašujejo za destinacije, kot so Tunizija in Egipt, in so posledično te ponudbe tudi v zadnjem trenutku ugodne.

- Potniki, ki so do zadnjega trenutka pripravljeni tvegati, in če ne pridobijo ponudbe, ki bi jih zadovoljila, ostanejo doma oziroma ne počitnikujejo.

Katere počitnice so torej primerne zate, first ali last minute? Mi smo prepričani, da kdor prej rezervira, profitira! ;)


Preverjamo razpoložljivost, postopek lahko traja 60 sekund.